2011. november 23., szerda

Indul a társadalmi egyeztetés

Már csak néhány nap, és november 28-án a Magyar Tudományos Akadémia falai között megkezdődik az Európai Unió többéves pénzügyi keretéről szóló társadalmi egyeztetés. A magas színtű eseményen vezető hazai és európai politikusok mellett a tudományos élet és a civil szféra képviselői is jelen lesznek.

A konferencia részletes programja az eu.kormany.hu-n olvasható. 

(Hetényi Géza)

1 megjegyzés:

  1. Üdv mindenkinek!

    A kezdeményezés szerintem nagyon jó és remélem a blog oldal is beváltja a hozzáfűzött reményeket, és hozzá tud járulni a magyar pozíció minél precízebb finomhangolásához.

    A konferenciával kapcsolatban szeretném javasolni, hogy a felkért civil előadók előadásait előzetesen ellenőrizzék le mindenképpen.

    Sokkal jobb lett volna, ha pl. egy ideális víziót vázolt volna fel az általam egyébként tisztelt Kengyel Ákos és akkor arra reagálhatott volna Győri Enikő h a valóságban melyik része miért nem reális. A megtartott előadása (a 21. században már ciki az ilyen ppt, ráadásul túlzsúfolt, egyhangú és unalmas; a mondanivalója súlytalan, hiszen csak a vonatkozó "kék könyv" fejezeteinek jegyzete volt) egy elszalasztott lehetőség volt arra, hogy a civil, tudományos szféra markáns, komolyan vehető álláspontot mutasson fel ebben a kétségtelenül fontos témában.

    De félreértés ne essék, a kezdeményezés csillagos ötös, nagyon hasznos és jó volt, hogy a vonatkozó biztos is el tudott jönni előadni, remélem ezt a szokást megtartják a későbbi konferenciákon is!

    Martonyi úr előadása is érdekes volt, nagyon jól megmutatta, hogy a legfelső szinteken mi áll a fókuszban, hogy mennyire nem lehet elvonatkoztatni egy-egy fontos tárgyaláskor sem az aktuálpolitika eseményeitől, hogy a külső körülmények mennyire jelen vannak még egy ilyen fontos tárgyalássorozaton is.

    Surján képviselő úr felszólalása mindent vitt, kemény és határozott kijelentések, sarkos vélemények, ez igen! Szerintem ilyenből kellene még több!

    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok :)

    VálaszTörlés