2012. május 15., kedd

Európai Tükör

Megjelent az Európai Tükör című folyóirat tematikus száma, amelynek középpontjában ezúttal a következő többéves pénzügyi keret áll. A tanulmányokban igyekeztünk minél alaposabban bemutatni magát a bizottsági javaslatot, a magyar érdekeket, a tárgyalások menetét és a szövetségesi rendszereket is. Természetesen nem hiányozhatnak a kötetből a Magyarország számára legfontosabb politikák (a kohéziós politika és a közös agrárpolitika) jövőjének bemutatása sem, mint ahogy a bevételi oldal reformjáról, költségvetési korlátairól, a támogatási felső korlátról (capping), illetve a makrogazdasági kondicionalitásról is olvashatnak részletesebb elemzéseket.

Természetesen az eu-zseton blog rendszeres olvasói számára már jórészt ismerősen csengenek ezek a témák és fogalmak, azonban a folyóirat adta keretek között lehetőségünk nyílt egy kicsit mélyebb, átfogóbb elemzéseket írni.

Reméljük minden kedves olvasónknak tetszeni fog ez a különszám, mi nagyon nagy örömmel írtuk, és bízunk benne, hogy a tematikus konferenciák és a blog mellett jól illeszkedik majd az MFF tárgyalások minél szélesebb körű megismertetését célzó külügyminisztériumi kampányba is. 

(Modok Benő)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése